Tuesday, January 25, 2011

Apa mau buat kalau SAKIT GIGI?

Assalamualaikum W.B.T dan Salam satu UPSI..(aisehh) 

Berkaitan dgn tajuk entri diatas itu, apa kamu buat kalau sakit gigi arr? Terutamanya bila kamu sakit gigi malam2x buta. Seksanya tidur tu kalau sakit gigi malam2x. Sangat seksa. Kalau kena masa nak jawab exam, ndak tahu la aku mau buat mcm mana. Huhu~ .Oh ya, betulkah, kalau org sakit gigi ni, jgn dikacau kerana emosi dorang time sakit gigi tu sangat tak stabil,mereka sangat mudah marah dan melenting. Semua org mau diterajang. Bhahaha~




Kalau berdasarkan pengalaman sakit gigiku,aku mcm tu jugak,sapa jak bising depanku,ikut hati mau je aku tampiling ( tampar ) hihi !, Anyway, kalau aku sakit gigi,banyak teknik yg aku praktikkan. Hehe,Teknik2x ajaran dari Sifu Naruto. Taraaa,ini yg akan aku buat kalau sakit gigi.

* Bongkar dapur mamyku,cari garam,bikin jus garam. Heee, aku berkumur ngan air garam banyak kali.

* Kalau aku rajin time tu, aku p cari setangkai bunga cengkih, aku p masukkan kat gigi aku yg sakit tu. Terbukti berkesan. Petua dari nenek tercinta.

* Takpun, p fresh room  a.k.a tandas dan cari ubat kumur a.k.a Listerine ayah aku, aku kumur2x guna tu sampai puas hati. Haha.

* Aku akan cuba alihkan perasaan sakit gigi tu ngan cuba fikirkan hal lain,aku tak mau fikir pasal sakit gigiku. Makanya, aku duduk diam2x dalam bilik  dan fikirkan hal lain seperti hal dunia  ala-ala pemikir dulu2x.Terbukti berkesan ok. Kat aku je la.Hahaha~

* Teknik palingku suka guna,suruh adik p kedai Pak Mat, bagi 50 sen,and beli tu plaster jepun.Tak tahu apa jenamanya . Murah dan berkesan. Hanya tampal pada muka sahaja. Teheee ( kawasan gigi yg sakit ). 

* Cara yg paling aku syorkan, p jumpa doktor gigi yg cute. Itulah yg the best !Jgn malas2x tau ~


Gembira tanpa SAKIT GIGI.


Psst.. tadi putar2x di internet, aku jumpa satu site. Rupanya urutan untuk org sakit gigi pun ada.Senang jak. Kalau kamu sakit gigi,bolehlah dipraktikkan. Uollss bleh p SINI. Senang dan jimat masa !

By the way, korang kalau sakit gigi, apa korang buat? 


10 comments:

ijam ismail said...

kalo xslh..nabi pnh kata yg sakit gigi adalah antara sakit yg paling "sakit"...
hahaha!!
=D

thebeybeh said...

kalau aku sakit gigi aku mkn eskrim..

SheNn said...

@ijam ismailhahaha,mestilah,mengalahkansakit lain2x..

SheNn said...

@thebeybehuiinnaa,lain caramu ni..hahaha

kilique said...

makan ubat cap kaki tiga.. hihi. Listerine tu pun okey jg~

miss J said...

shenn....

sakit gg ta paling siuk...
rasakan tecabut suma urat2 d kpala...
ahahahaha

JIA : ) said...

huwaaaa! sakit gigi mmg perittt! T____T saya pon tgh skit gigi nie~ huhu :(

SheNn said...

@kiliqueLama suda x mkn ubat tu...huhu

SheNn said...

@miss Jsiuk..kununlah..hahaha

SheNn said...

@JIA : )nah,p jumpa doktor gigi yg hensem..hehehe