Tuesday, January 18, 2011

Ini Bikin MARAH ni !

Assalamualaikum geng.Selamat hari Selasa.

Ohayo.Apa khabarnya hari ni?  Semalam MB Perak datang kat KHAR kami untuk sesi bersama pemimpin. Disebabkan kunjungan beliau,kelas kami batal dan kami terpaksa turun ke bawah untuk menghadiri sesi tersebut.Dapat surat pengecualian kelas tu.Agak gembira jugaklah sebab kelas takde.Tapi lepas tu kan,bayangkan,kami terpaksa tunggu beliau dari seawal jam 2petang hinggalah jam 4 lebih.Aku hairan lah,kenapa mesti begini.Kenapa mesti org atasan (certain of them)  buat kami tertunggu.Cubalah tepati masa sikit. Hmm.

Bercakap tentang tertunggu dan menunggu ni, isu PTPTN yg lambat keluar  menjadi isu pertama yg dipersoalkan dlm sesi semalam.Hah,amik kau. Tentang isu PTPTN ni, aku tak tau lah nak salahkan siapa,nak salahkan pihak PTPTN atau pihak kewangan UPSI.Korang nak cakap memang lumrahlah kalau PTPTN lambat keluar? Senang je korang cakap begitu. Kalau ye pun nak jadi birokrasi pun,agak-agaklah. Dah nak masuk minggu ke-3 ok. Ingat semua yg belajar kat UPSI ni anak org kaya ke,bapa kerja cop duit ke? Banyak susah ooh !


tumblr_ledsdsUEYV1qfy6tso1_500_large


Semalam aku dpt tahu, ada sorang student ni dah desperate sgt takde duit kot sampai nak minta duit kat org disebabkan terlalu lapar. “Dua ringgit pun cukuplah, lapar sgt da ni”,hah,ndak kau kesiankah.Sampai begitu sekali disebabkan PTPTN ni. Satu hal yang aku kecewa ni, kalau ye pun lambat, bagitahu la tarikh yg sepatut-patutnya duit PTPTN tu kuar.Ini tak, terus membiarkan kami tertanya-tanya,membiarkan kami tertunggu-tunggu tanpa sebarang berita yg sahih dan benar. Semua yang aku dengar “MUNGKIN”, “BERKEMUNGKINAN”, “MAYBE”. Peh-lis la, ingat kami suka ke? Sangat TERUK ok !

Bila hal ni disuarakan depan MB Perak, baru “korang” terpinga-pinga sebarkan informasi membantu dan menyenangkan hati ttg isu ni. Nak senangkan hati konon padahal perkataan “berkemugkinan keluar pada” juga yg aku dgr.Tak boleh ke bgtau EXACTLY tarikhnya.Kat UM pun lambat gak tapi doang da inform semua student tarikh PTPTN mereka yg sepatutnya keluar.Kan bagus begitu?

Hal ni buat  aku x de mood je hari ni. Aku nampak semua yg buruk ttg “korang”. Sabar pun ada hadnya OK. Untuk yg berkenaan tu, tolonglah,tolong UPGRADE cara pentadbiran korang,cara korang kerja. Tolonglah UPGRADE!

4 comments:

Nurul Faezah said...

Sokong Shenn!!

SheNn said...

Haha,aku dapat tahu paling awal pun 31 dis..crazy man..lain kali bagi result tu awal2x kat pihak PTPTN,*sigh !

Nurul Faezah said...

Nah, ini pun buat aku paling marah sda nih.. Sda la FB ku jelek, mlm nih aku ada kelas syntax, marah3!

Heee~ Shen, yok main game... Ada aku kasi ko link. Mcm bez.. COol down bebeyh!

SheNn said...

Kita dpt RM150 minggu ni tapi nanti dpt PTPTN byr balik..sengal !

Adoilah,mmg merosakkan hari ku la..

Nanti ku main,cuci kain,solat,seterika baju,tidur,baru ku main..miahahah..