Saturday, January 22, 2011

Jangan PERNAH !

Assalamualaikum W.B.T dan Selamat Petang yo !




Guru dulu2x lain,
Guru sekarang lain,
Pelajar dulu2x lain,
Pelajar sekarang lain,
Suasana dulu lain
Suasana sekarang lagi lain.

Cara pun lain-lain
Yang pasti pengalaman itu sangat penting,


Dan yang lagi pasti,


Jangan pernah mempersoalkan kredibiliti seorang guru terutama jika dia guru sekarang.

Err?? Reaksi tak puas hati ku terhadap sesuatu yg melibatkan guru sekarang.

"Guru dulu2x zmn time kita dulu tak mcm gini,zmn skrg punya guru kebanyakan guru muda..jd guru pun last choice barangkali sbb susah mau cari kerja skrg..mau duit saja tu.."
( Salah satunya)

Aku tak suka kenyataan di atas tu. Bukan semua begitu. Setiapnya ada sebab dan matlamat tersendiri. Untuk kau,sila "upgrade" cara pemikiran anda.


8 comments:

kilique said...

Agree.. guru yg lebih tua pun ada jg yg x bagus. Jgn la bandingkan guru dulu dgn skg.. guru baru ni bila sdh start teaching few years n bpglaman sdh, lama2 ok lah.

btw, I'm going to be a teacher too. Wish me luck in posting :)

Pinung is VizarD said...

ko bg taw aku sapa yg cakap ayat tu..biar aku tempeleng kepala dia sampai bepusing 361'..

memandai jak cakap guru skg ni last choice..halloo guru skg ni kena peram 5 tahun baru boleh dikeluar kan jadi guru..haiz marah taw..hahahah

SheNn said...

@kilique Tu la pasal..oh ya,gud luck for u,wish u dpt posting kat sekolah yg OK..hihi

SheNn said...

@Pinung is VizarD hahaha,tu lahh..dia x tau suka duka kita mau jadi cikgu ni..huhu...relax jak la,org fikiran sempit..hmm

yiazmat_horror said...

gtugas yang mat berat..mendidik anak bangsa kita..gud luck..

GummyhOlic Stuff said...

ijazah terbaik dtgnya dari jalanan =)

mau shopping, jom ke Gummyhollic Stuff d FB

SheNn said...

@yiazmat_horror Hihi..thanks ~~ betul tu,pendidik anak bangsa.

SheNn said...

@GummyhOlic Stuff Hehehe..nanti sy berkunjung ke sana..