Sunday, January 30, 2011

SEGMEN : Jom Syok Sendiri ..

Assalamualaikum W.B.T dan selamat malam semuanya. Hihi.




Memandangkan takde idea nak wat entri, malam ni sy nak join SEGMEN Abg BEN lah. Jom Syok Sendiri..hehehe~


Mari mulakan ~ hihi.




Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini?
OK,Friendster,Myspace,Twitter, YM serta BLOG sy ini  menggunakan nama Mz YunSora.Email sy pun ada MzYunsora. Then,nama chat sy pun Mz YunSora.

Kenapakah anda memilih nama tersebut?
Kenapa ye? Sy pun tak tahu, saya start guna nama tu masa form 5 lagi. Sebab yg pasti sy boleh bagi ialah sebab sy suka nama YunSora tu. YunSora ni nama Korea yg sepatutnya begini : Yun So Ra tapi sy sambung terus. Sy amik nama ni dr drama Korea, Let's Go to the Beach.

Kenapa anda berblogging?
Secara jujurnya, sy berblogging sebab sy nak juga jadi mcm housemate sy,jadi blogger. Ingat lagi waktu tu,sy baru je sampai Tanjung Malim dr Sabah ( masa tu tahun baru 2010),malam tu,sy online kat bilik housemate,Shura namanya,kat bilik tu,ada 4 org termasuk sy.Semua buka blog,buat entri kat blog kecuali sy,buka FACEBOOK.Haha. Doang2x ni la yg menggalakkan sy terjun ke dunia blogging, Mila,Mus and Shura.Malam tu jugak sy start buat entri sebab sy mmg da buka akaun kat blog. Entri pertama 1.1.2010. SMART doh~

Siapakah pemberi semangat anda?
Selain diri sendiri,para blogger lain juga pemberi semangat kepada sy untuk terus berblogging di dunia blog ini. Cewwaah ~

Sudah berapa lamakah anda berblog?
Sy mula berblog April 2009 tapi menjadi aktif tahun 2010.

Siapakah idola anda dalam dunia blogging?
Tak lain tak buka abg sendiri, Abg Ben,Kak Zara dan Hanis Zalikha

Kenangan manis anda dalam dunia blogging.
Paling tak boleh lupa apabila follower sy mencecah 100 org. Hukhuk. Tak sangka tau,sebab amatlah susah untuk mencari  follower.

Kenangan pahit anda dalam dunia blogging?
Alhamdulillah,selama ni belum ada lagi. Maklumlah,masih newbie dlm dunia blog ni. Huhu~

Pencapaian terbaik dalam dunia blogging ini?
 Apa ye? Hmm,memandangkan sy masih baru lagi dlm dunia ni,sy rasa pencapaian terbaik sy dlm dunia blog ini ialah bilangan follower sy dan entri sy adalah org komen even 1 or 2 org je. Ai terharu tau kalau ada org komen. 

Selain berblog,apakah minat anda?
Sy suka ambil gambar,edit gambar dan bergambar,

Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ?
Setiap Jumaat ( tiada kelas),Ahad dan setiap malam between 9-10 sy akan habiskan masa dgn berblogging. Sy rasa sy da addicted ngan dunia blog. Tiap kali on9 je,web pertama yg sy buka adalah blog sy bukan Facebook lagi.

Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini ..
Baik dan aktif. Rupanya,bnyaklah blogger Malaysia.Tak sangka lah~

Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri ..
Untuk korang yg nak jon dunia blog ni, joinlah! Banyak perkara yg korang dpt belajar. Kebaikan pun banyak kalau ada blog ni. Yg penting, korang mesti gembira dlm berblogging! OK~


10 comments:

Miss Ran said...

part bahagikan masa tu
smela
web memula blog dlu

dr blog abg ben

SheNn said...

Hihi...yeahh,ada kwn...:))

Awangku Johan said...

apa rasanya d temuramah oleh wartawan?? best ke??haha..
saya pun join.. mai singgah blog saya ek

Lulu caldina said...

semangat memalam kena temuramah..ngee

aima in luv said...

piwitttt,, masuk majalah tue.. hehe..
aima pon join,, sempat gak rasa ditemu ramah.. ^_^

SheNn said...

@Awangku Johan nanti sy singgah ye...bestlah kena temuramah..huhu

SheNn said...

@Lulu caldina Haha,xde apa nak wat...huhu~

SheNn said...

@aima in luv hihi,nanti sy tgk aima kena temuramah pulak...teheee~

Nadhirah-chan said...

best kan blogging ? hehe :)

SheNn said...

@Nadhirah-chan Sangat BEST~~