Friday, March 18, 2011

Antara BERSENDIRI atau BERKUMPULAN

Assalamualaikum W.B.T dan selamat pagi dunia yang indah.

Tentang BERSENDIRI dan BERKUMPULAN, sejujurnya aku lebih selesa buat kerja BERSENDIRI.

Iya, aku lebih cenderung suka untuk membuat kerja bersendiri daripada buat kerja berkumpulan. Bukannya seratus peratus tidak suka kerja BERKUMPULAN, suka jugak cuma banyak perkara yang menjengkelkan aku apabila ianya melibatkan kerja BERKUMPULAN.

Sebabnya? Banyak~ Tapi aku tak tahan dah, nak tidur dulu,nanti aku kongsi dgn kamu sebab aku kurang menggemari kerja BERKUMPULAN.Okai. 




Selamat pagi korang. Macam aku cakap sebelum ni, pola tidurku berubah 180 darjah . Kerana ASSIGNMENTs aku hanya akan dapat tidur pada waktu pagi.Hurm. Hidup~ Hidup~


14 comments:

Cik Mus said...

aha, namun di universiti kita perlu belajar untuk bekerja secara berkumpulan. Hehe.

SheNn said...

@Cik Mus Tapi kerja berkumpulan ni ada yang menjengkelkan, sebab tu kurang suka sikit ngan kerja berkumpulan ni.Huhu

Nurul Faezah said...

Heeeee~ hik3

CinoiLavigne said...

Buat kerja berkumpulan penting and banyak membantu, pengalaman ni penting untuk alam kerja. Trust me, been there done that. based on experienced la.

Memang ada yang kurang gemar antara sebabnya, ada ahli kumpulan yg kurang bekerjasama, itu yg kamu kena belajar handle, sebab di alam bekerja pelbagai jenis org lg yg kamu jumpa.

hahaha membebel pula. anyway im cinoi, ur blog is nicely written!!!

kay_are said...

setuju!! memang lagi ske wat keje sorang2 kot.. sebab kalau wat keje kumpulan pun.. belum tentu 100% penyertaan kan, ade gak yang curi2 tulang.. hee

Qaseh dalia adelia said...

kdg2 sendirian boleh fokus hehe

Gunaqz said...

Hi,
Kerja bkumpulan best bila ahli kumpulan semuanya ingin 'berkerja'. Hasil pun super best. Tapi kalau kena ahli yang bangsa freeloader, baik lagi kerja sendirian. At least kalau hasil kureng, cuma boleh blame diri sendiri.

Lilyel said...

Hi,

I am doing a survey about blogging for my project paper. So, if you don’t mind, please fill my questionnaire.

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Thank you.

regards,
Lily

SheNn said...

@Nurul Faezah heeee....heee...

SheNn said...

@CinoiLavigne Betul...semua yang terjadi memberi pengajaran. saya sokong ! :))

SheNn said...

@kay_are Buat kerja sorang2x kadang2x boleh berikan tekanan besar. Hihi

SheNn said...

@Qaseh dalia adelia Fokus dan tak payah nak jaga hati orang.Hihi

SheNn said...

@Gunaqz iya,mmg BEST. Buat kerja sama2x dengan baik hingga dapat yang terbaik. Memang BEST,!!

SheNn said...

@Lilyel DONE babe!