Friday, February 25, 2011

Sukak nggak ngan editing picture?

Assalamualaikum W.B.T dan good morning y'all ! hehe.

Sapa suka edit gambar? Angkat kaki ! hehe. Aku pun suka edit gambar, selalunya aku edit gambar guna picnic ( feveret ni) dan guna photoscape ( kalau nak cepat edit,just bloom sikit,n backlight sikit,siap!). Takpun,kalau penyakit rajin ku datang, aku akan edit gambar guna adobe photoshop. Kalau terer dlm photoshop ni, aktiviti editing gambar akan jadi lebih best dan menarik tau.Macam2x boleh terjadi kat gambar tu kalau edit gambar guna photoshop.Cerita pasal photoshop, aku semakin buta adobe photoshop cs. huhu. Sebab apa? Sebab aku dah kurang meluangkan masa dgn photoshop ni.sedih sikit la sebab dah semakin lupa dgn tutorial edit gambar yang gempak2x! Sedih~ Sedih.


Ini kawan yang edit. :))

Cakap pasal editing gambar pulak. Aku nak meluahkan sedikit ketidakpuasan hati ku. Kadang2x kat aku sedikit annoying la tgk org edit pic yang bloom melebih2x  sampai muka mcm pelakon opera dah. Bloom tu sangat ketara ok. Blur juga begitu.Alahai,jgn begitu bah,edit2x juga tapi jgn sampai keaslian muka tu hilang. Yang penting,jangan lebih2x lah..Sikit banyak sudah. Err? Tak pasal2x nanti org cakap,kat Facebook muka lain, kat luar lain pulak.Lain dr apa yang dilihat kat FB.Tak best la terutama yang edit gambar muka je.



Teheeee! Jom edit muka jadi begini.

OK,cakap pasal FB,satu sebab yang mnyebabkan aku addicted ngan Facebook ialah aku suka tgk gambar2x kat profil FB kwn2xku. Apalagi kalau gambar yg diedit guna photoshop dan gambar yang diambil guna DSLR. Tengok2x,puji2x dalam hati,then like pic dorang. Hehe. Sangat best ok! Kadang2x jeles gak tgk gambar2x tu . huhu ! Kalau kat blog pun, aku suka tgk gambar2x kat entri blog yang aku singgah terutama blog photographer2x ni. :)

Kamu pulak? 

Oklah,habis cerita. Tidurrr~~


10 comments:

kira kekuri said...

sokong2! gambar tuh biarlah asli..kn?

SheNn said...

Hihi, kalau nak edit pun,edit sikit2x suda,but asli is the most prefer..:))

Zaiya said...

try something new.

check this out.. maybe got some inspiration...

natural pic.

http://www.picturecorrect.com/

Kamsiah said...

salam kenal sis
edit pic ke...mmg mengasyikkan..sedar tak sedar berjam2 depan lappy...

kay_are said...

gambar atas dah macam ring ding dong shinee je.. cantik!! ^^

SheNn said...

@Zaiya hehe.. Zaiya..thank you..bookmarked !!

SheNn said...

@Kamsiah betul2x !! sy selalu gitu..anyway,salam kenal !!:))

SheNn said...

@kay_are haha..sikit2x le sebijik..:)) anyway,thanks ! :))

Jawahir Madeaming said...

edit gambar memang best..
aku suka guna adobe light room.... cepat dan mudah..hehehe

Zaza said...

boleh tahan first pic yg awak edit tuh ;)