Friday, February 25, 2011

Kenapa saya sayang WSB

Assalamualaikum W.B.T dan hello y'all !

Memandangkan aku diarahkan membuat karangan istimewa untuk WSB,jadi aku buat dalam bentuk karangan la. Ada pendahuluan,isi,dan penutup. Haha. Ndak apa kan? Sebelum memulakan karangan, terima kasih banyak2x kepada Krew Admin WSB kerana memilih aku untuk join BOTM Edisi Februari ni. Bah,aku join lah untuk memeriahkan suasana ya. First time join ni. tehee!



Apakah yang dimaksudkan dengan WSB? Mesti kamu tertanya-tanya kan? WSB adalah singkatan nama bagi :

WSB ditubuhkan pada 10 September 2010. Pengasasnya ialah si Bobby, bukan nama sebenar. Nama yang hanya aku ketahui di WSB, Bobby atau Sarukan. Untuk Bobby,jangan marah daku. Sarukan selamanya.Hehe.Idea asal penubuhan adalah daripada si Bobby dan si Alex.Terima kasih yang tak terhingga untuk mereka berdua kerana telah membuat laman web sebegini yang mana telah membuatkan aku jatuh sayang dengan WSB.Masa first jumpa blog komuniti, aku gembira sangat. Ada juga blog komuniti untuk para blogger Sabah. 




Kenapa aku sayang WSB? 

Sebab pertama, sifat keramahan dalam WSB. Secara jujurnya, aku sangat mengagumi para Wasaber dalam WSB ni.Dorang sangat sporting dan peramah. Wa tabik sama mereka.Masa  aku mula-mula join WSB, aku rasa takut juga nak komen2x kat page WSB tu, nak chat kat CRB, komen kat  blog WSB ,maklumlah, aku kan masih newbie time tu,takut dipinggirkan jak.Tapi,memandangkan dorang ni terlalu peramah, dengan senang hatinya aku berani dan rajin komen2x or chat2x ngan dorang.Frankly speaking,aku senang berkawan dengan kwn2x kat WSB even aku belum jumpa mereka lagi. Ikutkan hati nak sangat jumpa ngan dorang terutamanya yang stay kat KL tu. Aku sangat terkilan sebab tak dapat join gathering WSB kat KL ari tu.huhu! Aku jeles ooh tgk gambar2x kamu time gathering tu.

Sebab kedua, CRB kat blog WSB atau dikenali sebagai ChatRoom bah ! Aku ingat lagi kali pertama aku masuk CRB  (tahun lalu), time tu c Parid and c Glay yang online time tu. Mereka sangatlahh peramah ! Supporting oh. Sejak tu, aku cuba merajinkan diri dan memberanikan diri muncul dan chatting kat CRB. Kalau chat kat CRB,aku dapat tgk betapa close nya hubungan sesama wasaber tu. Semua memang gilak2x, sporting2x dan slumber2x ! Satu hal yang pasti,benar dan tiada unsur penipuaan,korang2x yang selalu chat kat CRB ni selalu buat aku tersenyum dan terketawa. Hilang juga stress ku sikit2x kalau chatting sama kamu di CRB. Hal ini sekaligus membuatkan aku bertambah syg terhadap WSB. Semakin hari, semakin sayang.CRB mengingatkan aku kepada zaman2x aku chatting di WinWap.

Ketiga, sejak aku join WSB,keseriusan aku terhadap dunia blogging semakin menjadi-jadi. Kat WSB,aku banyak belajar pasal dunia BLOG melalui blogwalking kat blog2x wasaber2x . WSB buat aku bersemangat untuk berblogging ! Untuk Nurul Faezah Ridzal Affendy a.k.a Ifa Zafrah, kamu juga salah satu penyumbang mengapa aku semakin addicted dgn BLOGGING.Thanks to you !Then, aku semakin sayang WSB sejak mukaku yang tak seberapa cute ni termasuk dalam video 25 HyperActive Wasaber untuk sesi Januari.Uik, ndak sangka ohh,mukaku boleh masuk video tu sebab aku rasa aku tak aktif sangat lagi kat WSB ni.Terharu aku weyhh ! 





Untuk lebih adil, untuk semua Wasaber yang aku kenali dan bakal kenali, I am totally, really2x,freaking proud and happy dapat kenal dgn korang.Aku harap aku dapat jumpa korang semua.Aku harap kita dapat kawan sampai ke tua.Blogging sama2x sampai ke hari tua.hehe. 

Apapun,aku memang sayang WSB. Pengakuan ikhlas ni k. hehe. Aku tak dapat bayangkan kalau satu hari WSB dah tak ada. Mesti tak best !Untuk para admin WSB, keep up your good work ! Semoga WSB lebih sukses lagi pada masa akan datang. Chayo2x WSB !

Ok done ! 

Totemo daisuki WSB. Saranghaeyo WSB !

p/s : Sorry tak dpt nak ikut syarat kedua tu. Aku x kreatif bah !

19 comments:

Nurul Faezah said...

Uina, cikgu kasi ko A+ ya murid! hik3

Terharuuuuuuuuu~ T_____T

nabilah_2908 said...

oh...WSB tu sabahan blogger rupanya...baru tau.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HAIWAN BERWARNA PELIK

SheNn said...

@Nurul Faezah Berapa markah cikgu..hehehe!

SheNn said...

@nabilah_2908 Yups..hehe..satu komuniti untuk blogger Sabah. :))

Nurul Faezah said...

A+ jak, xda markah. hik3

Zurina J. said...

Aku yang membaca turut terharu...
Well done Shenn!!!
Sayang Shenn!! Harap dapat jumpa gath nnti...:)

Alfian J. said...

@SheNn
Sukanya bila WSB dan seluruh wasaber dihargai..:)
keep up a good work..:)

SheNn said...

@Zurina J. adui, biar banar ni? ekeke...sayang kamu juga bah ! hihi...

SheNn said...

@Alfian J. Baguslah kalau kau suka Mr Bobby..hehe..

kay_are said...

maksudnye tuan nye blog ni orang sabah r ye.. baru tau.. hee

SheNn said...

@kay_are Iya,dr sabah bah...;p

Izwan dE Omen said...

ya aq pun sayang wsb....
bh kupi2 dulu hahahaha

AQuezyeZye said...

piweeeeeeeeeet..doule s beraksi....kopi2 dulu bha..hahaha love wasaber

Kreatifbuzz said...

Akupun gembira shen jd sahabat mu di wsb ini...

dpt juga sa belajar apaitu 'sarang'..sampai sa d tampar free2 ole itu amoi tempoh hari..adaih!!

samizul.net said...

d(^^,)

SheNn said...

@Izwan dE Omen kecintaanmu terhadap WSB tidak ku ragui..haha

SheNn said...

@AQuezyeZye Hahaha....julung2x kalinya ya..

SheNn said...

@Kreatifbuzz dgn sapa la ko ckp sarang tu ya..huhu

SheNn said...

@samizul.net OK ka bos.haha