Saturday, November 27, 2010

Bilakah anda JOIN Facebook?



Salam. Selamat Hari Sabtu.

Aloha silent kill reader ! Bonjour. Haha. OK,nak tanya korang ni, bilakah korang join facebook? I mean the exactly date you join FACBOOK. Kebelakangan ni ,aku eager sangat nak tahu bila aku join Facebook,so smlm berbekalkan internet yang laju mcm The Flash aku cuba older post sampai "Sheena has no recent post". Sepanjang aku older post FB aku, aku tersenyum tgk status ku yang dulu2x,macam2x ada kat dalam FB aku.Lepas tu,sampai da "Sheena has no recent post". Hampa sikit sebab aku tak dapat apa yang aku nak, tarikh aku join Facebook.Mungkin aku dah remove post. Menyesalnya ! Yang aku dapat cuma first status ku di Facebook. 


Status pertama aku dalam Facebook.



So, berbekalkan ingatan ku,aku join Facebook sebelum aku masuk UPSI dalam bulan 5 la tapi aku just register account je, tak wat apa2x pun kat dalam Facebook tu. Profil picture pun tak ada muka.Jumlah kawan pun sorang je,kawan baik aku c CHA. Seingat aku la, aku join Facebook sebab kawan aku c CHA yang kiut ni yang suggest aku register and join Facebook.So,aku register la, tapi seperti yang aku cakap sebelum ni,aku just register.Status update pun tak da. Waktu tu aku masih berfoya-foya dengan Friendster. KihKih. Then, lepas masuk UPSI,lepas cuti mid Semester,lepas balik dari bercuti di Kelantan, SHILA cute pulak   suggest aku buka akaun FB walhal aku da buka pun.After that, aku try la berkunjung ke Profil Facebook aku dan selongkar2x. Sejak hari tu, aku da start befoya-foya dengan Facebook tapi tak aktif sangat ( masih setia dengan Friendster).Namun,hari demi hari, aku da mula addicted dengan Facebook until I dumped Friendster ! :))


 SHILA, nak bagitau kau sesuatu.Tau tak anda merupakan kawan ku yang ke-3 dalam Facebook.Tau tak,masa saya mula2x berfoya dalam Facebook,awak je yang rajin komen post2x saya.Tau tak,anda juga la pada pendapat saya yang membuatkan saya dengan Facebook susah untuk dipisahkan. Tau tak? SHILA,Saranghae !! So, secara umumnya, aku start menggunakan Facebook bermula pada 28 Julai 2009.Dengan itu, aku telah berfoya-foya dengan Facebook da setahun LEBIH dah.



Dulu,selalu dapat HEART dr kawan. Rindu pulak nak dapat HEART.



Rupanya,aku selalu buat sTatUs mAcaM giNi walhal aku benci dgn benda ni skang.Hihi

Korang pulak bila join Facebook ? Takkan tak nak tahu kot. :))

p/s: cuba guna Status Statistics application kalau nak tahu status terawal.

5 comments:

athirahMedan said...

Hehehh, menyemak kat shenn punye bloh kejap. ;p kite main fb fb ni mase bulan 4 ke 5 taun ni. Masih mentah lgi ;p

♥ Mz YuNsoRa ♥ said...

its ok. OK lah tu,tahun kegemilangan FB..hihi!

atiqah doraemon said...

apa2 jak la shen,,tapi aku tau ko ngan FB bagai isi ngan kuku,,tdur ngan FB, mkn ngan FB,,dpt bf pun melalui FB kut,,ooopppsss!!!^^

mier@merr said...

rasanya dari zaman prasejarah lagi..eh.!

Glayriel Sarahon said...

hahahahha~ ko pigi cek lg tu~ sy masi ingat lagi bila sy juin... tahun la miakakaXD Sy juin fb masa 2008 lagi, time2 baru start tu... time2 zaman climax friendster tu... pastu smua kwn2 sy dari luar negara sija... later on 2009 bru la palan2 member2 sy masuk smua :) nostalgic~