Tuesday, November 30, 2010

Dapat TAG dari LONDON.



Salam.Salam bersalaman.

Aloha! Ogenki desu ka? Kalau ada org Jepun or Jepun sesat ka tnya kamu begini, jawab " hai, okagesamade . ( fine, thank you). Pada malam yg penuh kegemilangan dan keindahan ini disaksikan bulan yang tak seberapa cute, tidak semena-mena aku dapat TAG khas dari LONDON. So, aku kena langsaikan TAG ni. Kononlah dari London. Haha ! OK mari kite bermain-main dengan TAG dari London ni. 

1. Benda yg paling penting dalam hidup korang.
♥ Seperti kata Athira,benda ke ? haha, kalaulah, aku paling sayang laptop LV aku, handipon baru aku, baju2x aku, barangan aku yang ada warna pink,ada lambang LV, dan yang penting cute2x serta dari pemberian sesorang.

2. Benda terakhir korang beli guna duit korang sendiri.
 Kalau dari duit aku sendiri bermaksud duit hasil titik peluh aku lah kan? OK,benda terakhir yang aku beli ialah sandal warna putih gitu ( rasanya la ) hasil dari duit aku kerja part time masa cuti sem.

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan dan tema korang nanti.
 Kalau la aku dapat kan, aku nak kahwin ala-ala garden gitu, kahwin kat taman yang cantik,banyak bunga2x cantik. sweet gitu neng. Tema pulak yang penting ada warna putih and pink sikit2x. Choiii, angan2x semata !

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
 Saya sedang berkahwin.wakaka !

5.Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
 Aisemen,soalan jiwang berkarat ni. Kalau hati sudah sayang,akan ku cuba sayang hari-hari. yay !*muntah 

6. Dimana korang selalu jumpa kekasih korang.
 Dihatimu sayang..wawa !

7. Novel/Majalah/Buku terakhir korang beli?
 Novel Village by the Sea oleh Anita Desai. *disuruh beli.

8. Apakah nama penuh korang.
 Mau berapa kali ulang dah .  Hai,nama saya Sheena Sarmie Binti Isah. Nama anda  pula?

9.Antara mak dan ayah,mana korang lebih mesra?
 Secara luarannya, aku rapat ngan mak aku, tapi apabila melibatkan sesuatu perkara,aku kamcing bangat dengan ayah aku. Saya sayang ibubapa saya !

10. Adakah korang baju korang sendiri.
 Maksudnya? Pakai baju ka? Saya gagal BM. Huhu.

11. Dimana tempat yang korang betul-betul nak pergi.
Secara seriusnya aku cakap,aku mau betul p KOREA n JEPUN !

12. Pilih salah satu: Peluk atau cium.
 Dia pilh KLCC dowh ( Tragedi dekat Pavilion) . . ehh bukan .. aku pilih pelukan dowh. Pelukan dari ibubapa aku la. Jangan nak fikir bukan2x.

13. Beritahu 3 benda tentang orang yang tagged korang?
 Soalan yang ku nanti2x kan ni, Satu: Dia cute dan mesra.( Ikhlas tau). Dua. Saya suka tengok dressing dia. Smart lorh. ( Betul ni)  3.Saya suka tengok mata dia. (Macam mana buat erk?) Dia yang saya bincangkan ini adalah . . jeng..jeng . . Athirah Medan . Senyum tira ! Kihkih !

14. 5 Benda yang korang sangat sayang dalam hidup korang?
 Bukan tadi sudakah? 1. Lappy LV aku. 2.Handipon. 3. Kad Pengenalan aku. 4.Kat Matriks merangkap Kad Bank aku. 5. Buku-buku aku.( Patutnya jawapan ni utk soalan pertama)

15.5 lagu yang korang suka dan selalu dengar.
 Untuk 1 miggu ni, aku suka dengar :
    * Mighty Mouth ft Insooni - SMILE.
    * Lagu2x Bruno Mars terutamanya Just the Way You Are,
    * Soulja ft Aayoma Thelma - Koko ni Iru Yo.
    * Sam Tsui song terutamanya If I Die Young.
    * Meiko - The Piano Song.

16. Bilakah tarikh lahir korang and kat mana korang sambut tahun lepas?
♥ Aku lahir ke bumi pada 8. Februari (dirahsiakan) muahaha ! Tahun lalu sambut kat Restoran Sahabat,makan2x ngan Shiela, Faezah, J and Fara. Sangat terharu time tu.

17. 5 blogger yang korang nak tagged

Nasib baik bukan 20 blogger,kering otak ku mencari-cari. So,kepada yang saya telah amanahkan TAG ni, silalah jawab TAG saya ya. Kalau tak nak saya tak paksa. (Muka merajuk)

18. Cerita sedikit pasal blogger pertama yang korang tagged.
 Seorang kawan yang pandai masak.Insan yang meminati kuning. Insan yang tengah "gerigau" dengan Formspring. Seorang TESLians. Dia baik. ( Aku nak ice-cream perisa coklat ye Faezah).

Dengan ini, saya menamatkan TAG ini dengan lafaz SELAMAT TIDUR dan SELAMAT MALAM. 

p/s : Malam ini aku marah dengan orang tu.



9 comments:

Ifa Zafrah said...

Hee~ kenapa aku mnangis baca entry nih? =P terharuuuuu... Akan dicuba jawap!

♥ Mz YuNsoRa ♥ said...

Menangis la kalau berani.hahaha!

Ifa Zafrah said...

Uwaaaaa!! =(( sudah!

♥ Mz YuNsoRa ♥ said...

Aiseh..mnta tisu kat kak yah.Jgn segan2x.miahaha!

Ifa Zafrah said...

Itu bday mu yang ko sambut tahun nh la..=P

Anonymous said...

Sweet web site, I hadn’t come across blog.angelsfromabroad.com before in my searches!Carry on the fantastic work!

Cik Mus said...

Tag has been done !

Ifa Zafrah said...

Heee~ aku tetinggal soalan no 13 ko xperasan ka? =P

Anonymous said...

О! Ah!!! at last I found what I was looking for. Somtimes it takes so much effort to find even tiny useful piece of information.