Sunday, July 10, 2011

Even just 1 day, that was GREAT !

Assalamualaikum W.B.T dan selamat malam uolss !

Perghh, tajuk entri bahasa English tapi entri bahasa Melayu. Apa boleh aku buat, entri ni aku rasa lebih mudah aku  samapikan kalau aku taip dalam bahasa Melayu.Ok lah, back to the point, walaupun sehari je, aku rasa seronok dan puas sekali. Apa  yang sehari? Well~ walaupun sehari je aku balik ke kampung tercinta dan semakin terkenal iaitu SUKAU, i felt GREAT. Dapat jugak aku tunaikan hasrat hati aku yang telah berkurun lamanya.


Memang sangat seronok kan jumpa ngan semua ahli keluarga, berkumpul ngan doang, wat keje sama2x, tgk telatah makcik2x yang agak sot2x~ tapi baik. tgk telatah sepupu2x  kecil lagi CUTE yang sgt aktif waktu mlm dan mcm2x lagi. To be honest, I'm PROUD with my families. Aku syg kat makcik2x aku, pakcik2x aku, dan kazen2x aku yang cute gitu. Doang dah wat banyak kebaikan kat aku until aku rasa segan nak jumpa doang. No matter what, i felt GREAT dapat berkumpul ngan doang sebab bukan selalu aku dapat berkumpul ngan doang ni. Kira2x 1 tahun sekali kot semua dapat jumpa and berkumpul.  Itu pun kalau ada sepupu yang kahwin, plan nak raya same2x, atau ada kenduri. So, aku bersyukur dapat jumpa doang walaupun tak semua.

Sungai Kinabatangan tercinta

Anyway, I felt GREAT also sebab dapat p SUKAU and tgk Sungai Kinabatangan yang ku rindui. ( Cehhh ~ ), dah lama tak p SUKAU, hampir dua tahun kot . Rindu gak kat SUKAU walaupun aku tak lahir kat sana. Ada kimia antara aku dan SUKAU. ( Ceewaaah ! ).Kat sana memang tenang bah walaupun just tgk sungai tu je. Paling best jalan2x kat Sungai Kinabatangan around jam 5 atau jam 6 pagi. Tenang berabis oooh  plus ngan kondisi yg sejuk2x. Perghh ! Tgk matahari terbenam pun best gak tau !

Semalam memang kenangan terindah lah ! Gembira tgk telatah kazen2x aku,  makcik2x aku dan nenek tersayangku. Sangat gembira der and when the day come, I'll pay all their kindness ! yeah, someday ! :)) Anyway peeps ! Cau cin cau dulu. Adioz !:))


1 comment:

Qaseh dalia adelia said...

yup jumpa semua ahli keluarga mmg bes